Az első hűtő a hifiszerviz.hu elektronikai szerviz részlegén

Tavaly nyár elején történt, hogy felkeresett egy régi ügyfelem, egy többgyerekes anyuka. Kérdezte, megnézném e a hűtőjét, mert semmi életjelet nem ad. A márkaszervizből volt kint nála egy szerelő, megnézte a biztosítékot, az jó volt, kihúzta a készülék alján levő szabályozópanelt, egy pillantást vetett rá aztán azt mondta: panelhibás, negyvenezer. Nyaralni készültek a gyerekekkel, nem bírta volna el a családi költségvetés, inkább nem kérte a javítást.

Amikor elmesélte a történetét, én viccesen csak annyit mondtam, hogy a hűtőhöz akkor szoktam nyúlni, ha éhes vagyok vagy szomjas, de itt az elektronikai szerviz területén nem nagyon. Bár magamnak meg a családnak cseréltem már mechanikus termosztátot, de elektronikus szabályzású hűtővel nem foglalkoztam addig. Igaz azt is ember tervezte, az is részben elektronika.

Elektronikai szerviz – ahol sok mindent megjavítottam már

Átfutott az agyamon, mennyi mindent javítottam már: autószerelőknek Suzuki órát, szakácsoknak elektromos gabonamalmot, villanytűzhelyt, rizsfőző edényt, henteseknek elektromos húsdarálót, fodrászoknak hajszárítót, büféseknek mikrohullámú sütőt, szomszéd néninek csillárt, keverőtárcsás mosógépet, anyukáknak beszélő babát, távirányítós autót, egyéb elektromos játékokat, órásoknak digitális órát, telekszomszédnak betonkeverőt. Csak nem utasítok vissza egy hűtőgép panelt, ha egy régi ügyfél kéri?

“Jöhet a modul, elvállalom!” – mondtam a hölgynek

Megkértem, hogy hozza be a panelt, megnézem, egy próbát megér. Itt van nálam…és már nyúlt is a táskájába a szemfüles hölgy.

Sikeres hűtőszerelés

Megtápláltam a panelt hálózattal ott ahol kell. A biztosíték jó, amúgy teljesen halott volt az egész, szemre semmi hiba nem látszott. Pár mérés után kiderült, a kapcsoló üzemű tápegységben egy filléres ellenállás volt szakadt. Kicserélve kigyulladtak a kontroll ledek, megjelentek a feszültségek a megfelelő helyeken.

Lehet hazavinni kipróbálni, hátha elindul vele a hűtő. Egy óra sem telt bele, cseng a telefon. A vonalban a szemfüles hölgy, lelkendezve újságolja: beraktam a panelt a helyére, működik a hűtő! Nagyon örültem, hogy végül tudtam segíteni egy régi ügyfelemnek és nem kellett 40.000 Ft-ot kiadnia egy filléres alkatrész miatt!

Kérdése van? Keressen elérhetőségeimen, vagy ha elromlott valamije, kérjen ingyenes diagnosztikát ITT!